2012. január 21., szombat

SPIRULINA ALGA 300gramm GYÓGYÍTÓ ÉLETERŐ 5500FT - Jelenlegi ára: 5 500 Ft

SZÁRMAZÁSI HELY: NÉMETORSZÁG
100% TERMÉSZETES BIOFORRÁSBÓL.
SZÁLLÍTÁS: AZONNAL
NAPI ADAGOLÁS : 1-5 gramm folyadékban elkeverve.
A spirulina néven közismert édesvízi alga(valójában a cianobaktériumok közé tartozik) az egyike a napjainkban újra felfedezett természetes táplálékkiegészítőknek, mellyel a modern, hiányos, ipari táplálkozásunkat tudjuk ellensúlyozni. Ez a mikroszkopikus vízinövény, több mint 500 millió éve terem a földön, a Kutatók szerint a néhány milliárd évvel ezelőtt élt rokonai lehettek az első élő szervezetek, amelyek oxigént termeltek.
A spirulina az emberi szervezet számára rendkívül értékes anyagok kombinációját tartalmazza, némely közülük meglehetősen ritka és a növényi élelmiszerekben, gyakorlatilag nem található meg.
A spirulina rendkívül gazdag béta-karotinban, folsavban és klorofillban. Megtalálható benne a szervezet számára szükséges 20 életfontosságú esszenciális aminosavból 18, emellett igen kiegyensúlyozott arányban tartalmaz kalciumot, magnéziumot, cinket, szilíciumot, vasat és krómot, E-, D- és B12-vitamint valamint 12 különböző karotinoidot. Az összes esszenciális zsírsavat is tartalmazza, beleértve a gamma-linolénsavat.
A spirulinából könnyedén felszívódnak a tápanyagok
Mivel a spirulina nem növény, nem rendelkezik körülhatárolható sejtmaggal, sőt a spirulinának sejtfala sincsen, hanem csak egy vékony sejtmembránja, ezért a sejtplazma és a benne található vitaminok és ásványianyagok könnyedén felszívódnak.
A spirulina különösen alkalmas a hiányállapotok kezelésére, illetve megelőzésére, amelyek a helytelen táplálkozás következtében alakulnak ki. A WHO adatai szerint a spirulina tápértéke nagyobb bármilyen ismert élelmiszernél vagy orvosi készítménynél.
A spirulina mint táplálékkiegészítő
Ázsiában, Dél-Amerikában és Afrikában évszázados hagyományai vannak az algák fogyasztásának. Má a hódító Spanyolok is beszámoltak arról, hogy az Aztékok mindennapi élelemként fogyasztották a Texcoco tóból származó szárított algából készült ételeket. Ehhez hasonló, szárított formájú felhasználása ismeretes a Szahara sivatag körüli területekről; ahol dihé elnevezésű algakenyérként volt közismert. Étrendkiegészítőként, por és tabletta alakban az USA-ban kezdték el forgalmazni a 80-as évektől.
Természetes környezetében jelenleg három tisztavizű tóban terem meg a világon, Afrikában a Csád-tó, Dél-Amerikában a Titicaca-tó, és Kínában, Yunnan tartományban a Cseng Hai -tó. Ellenőrzött körülmények között termesztik még Ázsiában, Ausztráliában, Hawaiion és Kaliforniában.
Mire használhatjuk a spirulinában rejlő előnyöket?
A spirulina hozzájárul a sejtek energetikai memóriájának helyreállításához - a meggyógyult sejt elfelejti az elszenvedett betegséget. A Kísérleti Radiológiai Intézet adatai szerint a spirulina szedésekor már egy hónap alatt 67%-kal csökken a stroncium mennyisége a szervezetben. Majdnem ilyen gyorsan tisztul ki a cézium-137 is.
Általános vitalizáló, immunerősítő és antioxidáns hatással rendelkezik. Hozzájárul a vérnyomás csökkenéséhez és az érelmeszesedés lassulásához. A benne lévő klorofillnak köszönhetően elősegíti a sejtek jobb oxigén ellátását, ezáltal serkenti az agyműködést. Hozzájárul az egészséges bélflóra kialakulásához, csökkenti az éhség érzettet. Ízületi problémáknál elősegíti a javulását. Cukorbetegség esetén kiegészítő kezelésként ajánlott. Antioxidáns hatásának köszönhetően hozzájárul a bőr fiatalságának megőrzéséhez, és általános állapotának javulásához. A benne lévő vitaminoknak és ásványianyagoknak köszönhetően kitűnő kiegészítője a hiányos, egyoldalú táplálkozásnak. A túl sok húst fogyasztóknak a vitaminok és ásványianyagok komplex rendszere pótolja azokat az anyagokat melyek nem találhatóak meg a húskészítményekben, míg a vegáknak, vegánoknak a B12 vitamin lehet értékes kiegészítése étrendjüknek. Lúgosító hatást gyakorol szervezetünkre így elősegíti a túlsavasodás okozta káros hatások megszűnését. Egyes kutatások szerint az alga képes a sejtekben kijavítani a hibás DNS-t, és arra serkenti a szervezetet, hogy több vörösvértestet állítson elő.


Jelenlegi ára: 5 500 Ft

Az aukció vége: 2012-01-16 00:31
. SPIRULINA ALGA 300gramm GYÓGYÍTÓ ÉLETERŐ 5500FT - Jelenlegi ára: 5 500 Ft